Detroit Diesel Type 12V149T.A.

 

 

In 1980 kochten wij het schip de Reimerswaal van de familie Herder uit Yerseke. Hij voer al langere tijd voor ons, meestal naar Schot in Alkmaar.

 

Toen we aan boord kwamen stond de grote  geweldenaar langzaam stationair te draaien Type 12V149T.A.Ter plekke kochten we het schip van vader en Bert den Herder. Deze motor is later vervangen voor een nieuwe V 16 Detroit van 800 PK.

 

Met de nog eerste Detroit in gedachten kwam bij Frans van Tatenhove in de werkplaats waar hij bezig was in dienst van Dieter Kuyl. Ze hadden er net 2 Detroit Diesels  verkregen van de Detroit dealer. Deze waren gebruikt op shows en scheepvaartbeurzen en van binnen leeg, maar van buiten prachtig mooi. Dus vroeg ik aan Frans of ik de grootste voorlopig niet in het museum mocht plaatsen en dat vond Frans goed en haalden Roy en ik de grote motor op met ons Mercedes kippertje.

 

Toen ik later een FTF aan Dieter Kuyl verkocht en we er met de prijs niet uitkwamen, vroeg ik of we de Detroit niet mochten houden. Vanaf dat moment waren we in staat om de prachtige motor een vaste plaats in ons museum te geven. Hier staat hij als eerste in de rij!