Voor het 12 .5 jaar bestaan van de F.T.F. club was besloten de rondrit

                                         door Noord-Holland te laten rijden om het zo te kunnen afsluiten in het F.T.F. museu m.

 

 

Dit jaar was de start bij het wegrestaurant “Twaalfmaat” aan de A9 voorbij Beverwijk. Hier hadden zich op die morgen van zaterdag 13 juli 2013 al zo’n 15 voertuigen verzameld. Binnen stonden koffie, thee en broodjes klaar, na een welkomstwoordje van de voorzitter, konden de Diesels worden gestart. Om 10:45 met een lekker zonnetje vertrokken de trucks. De route van de rondrit ging door Uitgeest, Limmen, Bakkum, Egmond, Bergen aan Zee, Bergen centrum, Schoorl en Groet. De tussenstop was in Petten waar de trucks netjes werden opgesteld om het kleine museum “De dijk te kijk” te bezoeken. Hier werd een film getoond over de polders en gemalen in Noord-Holland en over de Hondsbossche Zeewering. Na het bekijken van het museum en het nuttige van een bakkie koffie, werden buiten lunchtasjes uitgedeeld en was er gelegenheid om foto’s te maken van het prachtige uitzicht  boven op  de dijk met aan de ene kant de Noordzee en natuurlijk aan andere kant de vrachtauto’s.

Om 14:00 uur werd de route verder vervolgd langs de duinen vanaf Petten door Callantsoog en Groote Keeten. Nabij ’t Zand werd er weer gestopt om een bezoekje te brengen bij Truckbedrijf Jan de Wit. Hier kon men zien hoe er aan een aantal Amerikaanse trucks werd gesleuteld en hoe deze gerestaureerd werden. Jan de Wit is bekend restaurateur van Amerikaanse trucks in Nederland ook clublid Gerald Veldman heeft bij dit bedrijf onlangs zijn Freightliner onder handen laten nemen. Vanaf Jan de Wit gingen  we op weg voor het laatste deel van de rit, via de Stolpen reden we over het Noord-Hollands kanaal richting het eindpunt  het F.T.F. museum waar allen trucks netjes werden opgesteld.

Bij aankomst in het museum werd er getrakteerd op een glaasje Champagne en een hapje, iedereen kon een kijkje nemen in en rond het museum. Om 17:30 uur werd er gestart met de barbecue en kon men genieten van lekker eten en drinken. Later op de avond volgde er nog een kort optreden van het meidenkoor “Promise” zij repeteren iedere dinsdag in hetzelfde museum. Vervolgens volgde er nog een korte rondleiding door het museum en kreeg de gasten tekst en uitleg over al het materiaal en het ontstaan van het beruchte merk. De avond verliep rustig en iedereen converseerde gemoedelijk onder het genot van een drankje rond  24:00 uur waren de meesten wel richting slaapplek.

Zondagmorgen 14 juli om 09:00 uur stond in het museum het ontbijt gereed.                                                                                                        

Om 10:30 uur werden de trucks gestart voor de laatste etappe, dit was een route naar het Automuseum in Schagen. Helaas waren onderweg de bruggen voor 2 auto’s van Dieter te laag en moesten deze een kleine omweg nemen. Gelukkig was iedereen uiteindelijk op tijd en werden we door enthousiaste vrijwilligers netjes rondgeleid door het kleine automuseum. Om 13:00 uur vertrokken de trucks met veel gebulder weer richting huis.

Al met al hebben we een geweldig weekend achter de rug. Mooie route, prachtige trucks, interessante tussenstops en mede door het heerlijke weer kunnen we met plezier terugkijken op een geslaagd F.T.F weekend. Op naar het volgende 12,5 jaar                                                                                                                                                                                                                                     

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          ( foto's ) (video)