De eerste truck en Oldtimer Show in Roden bij Groningen

 

  Op 12, 13 en 14 juni waren we uitgenodigd door Eppie Bok om in Roden bij de eerste opgezette Oldtimer manifestatie aanwezig te zijn. Dit in samenwerking met Volksvermaak Roden.

  We waren samen gekomen met circa 100 vrachtauto’s, een aantal prachtige luxe auto’s, wat stationaire motoren en op zaterdag een markt aan de andere kant van de weg.

  Vrijdagmiddag waren er al enkele auto’s gearriveerd en zo liep het terrein vol en zette Eppie met zijn medewerkers een ieder netjes op zijn plaats.

  Zaterdag stond alles vol en wandelde er heel veel mensent tussen de auto’s door. Een leuk publiek, want veel mensen keken goed rond en stelde ook vragen over het materiaal dat ze zagen. Veel collega’s kwamen ook bij ons op bezoek en zo hebben we veel koffie, fris en bier uitgetapt. Dus drie mooie dagen ontspannen, gezellig met prachtig weer.

  Zaterdag gingen enkele diehards, of het nog niet genoeg was, de plaatselijke kroeg in, alwaar ze probeerde het hangende wagenwiel van het plafond te trekken. Gelukkig braken er alleen een paar spaken uit. De raddraaiers verklaarde dat de rekening wel naar Eppie Bok gestuurd kon worden.

  Ikzelf ging ’s morgens een rondje trimmen door het geweldig mooie gebied.

  Zondag in de loop van de middag begonnen de eerste te vertrekken, omdat ze nog enkele uren nodig hadden om vanuit het hoge noorden thuis te komen.

  Ik beleef nog lekker staan met nog vier andere deelnemers. Om zes uur werden we gevraagd om mee te doen aan een barbecue, die als afscheid met de organisatie werd gehouden. Dus zaten we gezellig met een biertje en een stuk vlees in de avondzon.

  ’s Morgens om 9 uur vertrek ik en ga lekker rijden. Op de grote weg knipperen en zwaaien andere vrachtwagen chauffeurs naar me. Bij het monument op de afsluitdijk stop ik en drink al zitten op de vangrail een blikje fris, om even later weer verder te gaan op weg naar ’t Zand, waar ik de nog schone combinatie meteen binnen zet. Om 12 uur ben ik thuis na een prachtig weekend.

  Eppie en Lia Bok en natuurlijk de hele organisatie bedankt, ook namens de andere deelnemers.