INDEXWaarom een FTF Museum?

 

Mijn eerst confrontatie met FTF was in het voorjaar van 1973.

Zelf reed ik in die tijd dagelijks mijnsteen, met mijn Hanomag Henschel van 240 PK met 6 kale versnellingen en nog nieuwe Floor tandemas aanhangwagen naar België. De trekkracht van mijn combinatie was niet optimaal.

Bij de grenspost waar ik regelmatig mijn pauze nam, kwamen zo af en toe een paar zwaar beladen FTF’s met hout de grens over denderen. In de verte hoorden we ze dan al aankomen want dit ging gepaard met het bulderende geluid van een Detroit diesel. Deze FTF’s waren eigendom van Peter Kalowe en Kamphof uit Heino.

Geïnspireerd door de kracht van machine en het geluid heb ik mijn broers over weten te halen om ook zo’n truck aan te schaffen. Zo ben ik met het FTF virus besmet geraakt. Ondanks dat ik er maar een paar jaar mee gereden heb,  omdat er in ons bedrijf een ander taak voor me was weggelegd, raakte ik niet echt los van het merk FTF. Vele jaren later is de auto waar ik op gereden heb terug gevonden. En ben ik nu de trotse eigenaar van deze gerestaureerde FTF en van een aantal andere, tevens is onze FTF vrachtwagenclub en ons FTFmuseum hier uit voort gekomen.

 

                                                                                                Ik wens jullie veel plezier op deze website,

                                                                                                                                                               Ton Spaansen.